almanya vizesi

Almanya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Almanya İşveren Vizesi

Almanyaya ziyarette bulunacak işveren konumundaki vatandaşlarımızın Almanya vizesi alabilmesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Almanya’dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe(Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. İmza Sirküleri
  14. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  15. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  16. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  17. BağKur Prim Dökümü (e-devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/
  18. ihracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri

Almanya İş Veren Vizesine Başvuracak Müşterilerimiz Seyahatlerini Ticari Maksat ile gerçekleştirecekler ise aşağıdaki evrakları ek olarak hazırlamaları gerekmektedir.

  1. Davetiye(Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır)
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa Almanya’da yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
Almanya Vize İşlemleri

Çalışanlar İçin Almanya Vizesi

Almanyaya gidecek ve bir iş yerinde çalışan Türk vatandaşlarının Almanyaya vize başvurusunda bulundurması gereken evraklar.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  4. Kimlik fotokopisi
  5. Evli olanlar evlenme cüzdan fotokopisi
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Almanya’dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe(Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. İmza Sirküleri
  14. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  15. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  16. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  17. Sigortalı işe giriş bildirgesi (e-devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  18. Son 3 Ay Maaş Bordrosu ( kaşeli imzalı )
  19. 4A Hizmet Dökümü Barkodlu (-e devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris

Almanya Çalışanlar Vizesine Başvuracak Müşterilerimiz Seyahatlerini Ticari Maksat ile gerçekleştirecekler ise aşağıdaki evrakları ek olarak hazırlamaları gerekmektedir.

  1. Almanya Vize Davetiyesi (Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır)
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa Almanya’da yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
Almanya Vize İşlemleri

Ev Hanımları için Almanya Vizesi

Almanyaya gidecek ev hanımlarının Almanya vize başvuruları için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Almanya’dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
Almanya Vize İşlemleri

ALMANYA ÖĞRENCİ VİZESİ

Almanya öğrenci vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat Sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Almanya’dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Öğrenci Belgesi
  13. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
  14. Muvafakatname (18 yaş Doldurulmamış çocuklar için anne ve babadan ) (orijinal)
    Dilekçe ( Konsolosluğa Hitaben, İngilizce-Tükçe )
  15. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
Almanya Vize İşlemleri

ALMANYA EMEKLİ VİZESİ

Almanya emekli vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yok ise (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Emekli maaşının alındığı bankadan –Postaneden hesap döküm (kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı )
  11. Almanya’dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  12. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  13. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe ( Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
Almanya Vize İşlemleri

Umuma Mahsus

umuma mahsus pasaport - bordo pasaport

VAR

Husisi Pasaport

yeşil pasaport nedir başvurusu nasıl yapılır

VİZE YOK

Hizmet Pasaportu

hizmet pasaportu - gri pasaport başvurusu

VİZE YOK

Diplomatik Pasaport

diplomatik pasaport nedir ?

VİZE YOK

Almanya Vizesi Nasıl Alınır ?

Almanya Vizesi İşlemleri; Almanya Konsolosluğunun yetkilendirdiği İDATA üzerinden gerçekleştirilir. 

İlk adım olarak, İDATA web sitesinde online olarak randevu günü tayin edilir ve ranvevunun alındığın günde evraklar İDATA’ya teslim edilir. Bu yolla Almanya Vize süreci başlar. Vize işlemleri olumlu ya da olumsuz sonuçlandığında acentemiz İDATA’dan pasaportu sizin adınıza teslim alacaktır. 

almanya vizesi ücreti nekadar?

Almanya vizesi kaç günde çıkar ?

Almanya Vizesi olağan dışı koşullar gözetilmeksizin 9-15 iş günü içerisinde çıkmaktadır.

Hangi pasaportlara vize gereklidir?

Umumi pasaportlara vize gereklidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, Almanya ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Formlar / Dilekçeler

Almanya Vizesi Başvuru Formu
Almanya Vizesi Başvuru Formu Örneği

7 Comments

  1. iyi günler ben Almanya ya ilk kez gidicem .lakin bunun için Almanyada kalan kuzenimden mi bi davetiye istesem yoksa Almanyada bi şirketten mi istesem daha avantajlı olur Almanya vizesi için.

    sizden ricam bana bu konuda yardımcı olamnızdır lütfen Almanya vizesi ni tez zamanda alalım

  2. merhaba akraba ziyaretinde bulunucam.bunun için gelicek olan davetiyenin fotokopisi yeterlimi yoksa aslı mı gerekicek?

  3. merhabalar. Automechanika Frankfurt 2018 fuarına katılmak istiyoruz. bunun için hangi vize türünü almamız gerekiyor ve vizemiz kaç günde çıkar
    iyi günler diliyorum

    • merhabalar
      Almanya MESSE FRANKFURT FUARINA yapacağınız bu seyahat TİCARİ VİZE statüsüne giriyor. Katılacak tüm fuar ziyaretçilerinden FUAR katılım belgesi veya fuar davetiyesi isteniyor. Eğer bu belgeleriniz yok ise tarafımızdan fuar ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment