fransa vize

Fransa Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Fransa İşveren Vizesi

Fransa’ya yolculuk yapacak işverenlerden talep edilen Fransa Vizesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Fransa’dan dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. İmza Sirküleri
  14. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  15. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  16. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  17. Bağkur Prim Dökümü (e-devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/

TİCARİ

  1. Davetiye(Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır)
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa Fransa’dan yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
vize fotoğraf

Fransa Çalışan Vizesi

Fransa’ya yolculuk yapacak çalışanlardan talep edilen Fransa Vizesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  4. Kimlik fotokopisi
  5. Evli olanlar evlenme cüzdan fotokopisi
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Davetiye
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kağıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe(Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. İmza Sirküleri
  14. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  15. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  16. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  17. Sigortalı işe giriş bildirgesi
  18. Son 3 Ay Maaş Bordrosu ( kaşeli imzalı )
  19. 4A Hizmet Dökümü Barkodlu (e devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris

    TİCARİ
  1. Davetiye(Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa Fransa’dan yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
vize fotoğraf

Fransa Ev Hanımı Vizesi

Fransa Ev hanımı Vizesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Fransa’dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
vize fotoğraf

FRANSA ÖĞRENCİ VİZESİ

Fransa’ya yolculuk edecek öğrencilerden den talep edilen Fransa Öğrenci Vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat Sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Fransa’dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Öğrenci Belgesi
  13. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
  14. Muvafakatname (18 yaş Doldurulmamış çocuklar için anne ve babadan ) (orijinal)
  15. Dilekçe ( Konsolosluğa Hitaben, İngilizce-Tükçe )
  16. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
vize fotoğraf

EMEKLİLER İÇİN FRANSA VİZESİ

Emekli durumdaki vatandaşlarımızdan Fransa Vizesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Emekli maaşının alındığı bankadan –Postaneden hesap döküm (kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı )
  11. Fransa’dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  12. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  13. Antetli Kağıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
vize fotoğraf

Umuma Mahsus

umuma mahsus pasaport - bordo pasaport

VAR

Husisi Pasaport

yeşil pasaport nedir başvurusu nasıl yapılır

VİZE YOK

Hizmet Pasaportu

hizmet pasaportu - gri pasaport başvurusu

VİZE YOK

Diplomatik Pasaport

diplomatik pasaport nedir ?

VİZE YOK

Fransa Vizesi Nasıl Alınır ?

Fransa’ya seyahat edecek yolcularımızın öncelikle bizimle iletişime geçerek gerekli evraklar konusunda ve vize çıkış süresi hakkında bilgi almaları gerekmektedir. Tüm belgeleri eksiksiz temin ederek tarafımıza ulaştırmanız gerekmektedir. Eksiksiz gelen dosyalarda işlemler daha hızlı yapılır. Fransa Konsolosluğu vermiş olduğunuz belgelere ek olarak evrak talep etme hakkına sahiptir.lir.

fransa vizesi ücreti

Fransa Vizesi kaç günde çıkar ?

Fransa’ya seyahat edecek olan yolcularımızın seyahatlerinden en az 3 hafta önce işlemlere başlamaları gerekmektedir. Konsolosluk işlemleri 7-14 iş gününde sonuçlanmaktadır. Fransa Konsolosluğu yoğunluğuna göre işlem süresi uzayabilir.

Hangi pasaportlara vize gereklidir?

Umumi pasaportlara vize gereklidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, Fransa ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Fransa Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Fransa’ya seyahat edecek yolcularımızın işlemlere başlamadan önce mutlaka  vizeyurdu.com‘un Uzman ekibiyle iletişime geçmeleri gerekmektedir. Fransa Başkonsolosluğu tatillere ve yoğunluğa göre pasaport çıkış sürelerini kendi inisiyatifinde süreyi uzatabilir. Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3.şahıslarla paylaşılmaz. Türk vatandaşları ve yabancı ülke vatandaşları kesinlikle Avusturya’da vize uzatması yapılmamaktadır.

Formlar / Dilekçeler

Fransa Vizesi Başvuru Formu
Fransa Vizesi Başvuru Formu Örneği

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment