meksika vizesi için gerekli evraklar

Meksika Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Meksika İşveren Vizesi

Meksika’ya ziyarette bulunacak işveren konumundaki vatandaşlarımızın Meksika Vizesi alabilmesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da sky.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi veya kimlik fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe  (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. İmza Sirküleri
  14. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  15. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  16. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  17. Bağkur Prim Dökümü (e-devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/

Meksika İş Veren Vizesine Başvuracak Müşterilerimiz Seyahatlerini Ticari Maksat ile gerçekleştirecekler ise aşağıdaki evrakları ek olarak hazırlamaları gerekmektedir.

  1. Davetiye(Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır)
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa Meksika’da yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
meksika vize işlemleri

Çalışanlar İçin Meksika Vizesi

Meksika’ya gidecek ve bir iş yerinde çalışan Türk vatandaşlarının Meksika Vizesi başvurusunda bulundurması gereken evraklar.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  4. Kimlik fotokopisi
  5. Evli olanlar evlenme cüzdan fotokopisi
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Meksika’dan imzalı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da sky.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
  12. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi veya kimlik fotokopisi
  13. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  14. İmza Sirküleri
  15. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  16. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  17. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  18. Sigortalı işe giriş bildirgesi (e-devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  19. Son 3 Ay Maaş Bordrosu ( kaşeli imzalı )
  20. 4A Hizmet Dökümü Barkodlu (-e devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris

Meksika Çalışanlar Vizesine Başvuracak Müşterilerimiz Seyahatlerini Ticari Maksat ile gerçekleştirecekler ise aşağıdaki evrakları ek olarak hazırlamaları gerekmektedir.

  1. Davetiye(Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır)
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa Meksika’da yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
Almanya Vize İşlemleri

Ev Hanımları için Meksika Vizesi

Meksika’ya gidecek ev hanımlarının Meksika vize başvuruları için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da sky.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi veya kimlik fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
meksika vize işlemleri

MEKSİKA ÖĞRENCİ VİZESİ

Meksika öğrenci vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat Sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da sky.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi veya kimlik fotokopisi
  12. Öğrenci Belgesi
  13. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
  14. Muvafakatname (18 yaş Doldurulmamış çocuklar için  anne ve babadan ) (orijinal)
  15. Dilekçe ( Konsolosluğa Hitaben, İngilizce-Tükçe )
  16. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
meksika vize işlemleri

MEKSİKA EMEKLİ VİZESİ

Meksika emekli vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yok ise  (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Emekli maaşının alındığı bankadan –Postaneden hesap döküm (kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı )
  11. Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da sky.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
  12. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi veya kimlik fotokopisi
  13. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
meksika vize işlemleri

Umuma Mahsus

umuma mahsus pasaport - bordo pasaport

VAR

Husisi Pasaport

yeşil pasaport nedir başvurusu nasıl yapılır

VAR

Hizmet Pasaportu

hizmet pasaportu - gri pasaport başvurusu

VAR

Diplomatik Pasaport

diplomatik pasaport nedir ?

VİZE YOK

Meksika Vizesi Nasıl Alınır ?

Meksika: Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise, vizeye tabidir.
Meksika seyahatiniz ile ilgili seyahat sağlık sigortası opsiyoneldir. 0212 659 64 54 numaralı telefondan Seyahat sigortaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

ÖNEMLİ DUYURU

Meksika Milli Göçmen Enstitüsü, 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren aşağıdaki hususların geçerli olacağını duyurmuştur:
Pasaportlarında geçerli Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vizesine sahip olan yabancı uyruklu şahıslar, Meksika’ya turistik, iş amaçlı ya da transit olarak gitmeleri durumunda Meksika vizesinden muaf olacaklardır. Meksika’ya giriş noktalarındaki görevliler, yabancı uyruklu kişilerin geçerli bir pasaporta ve geçerli ABD vizesine sahip olduklarını tespit ettikten sonra Meksika’ya girmelerine müsaade edeceklerdir.
ABD üzerinden uçakla Meksika’ya turistik, iş amaçlı ya da transit olarak gelen yabancı uyruklu şahıslar, geçerli pasaportlarını ve uçak biniş kartlarını göstermek suretiyle Meksika vizesi’nden muaf olacaklardır. Meksika’ya giriş noktalarındaki görevliler, yabancı uyruklu kişilerin geçerli pasaportlarını ve ABD’den geldiklerini kanıtlayan uçak biniş kartlarını göstermelerini isteyerek Meksika’ya giriş yapmalarına izin vereceklerdir.

meksika vizesi nasıl alınır?

Meksika Vizesi kaç günde çıkar ?

Meksika’ya seyahat edecek olan yolcularımızın seyahatlerinden en az 1 hafta önce işlemlere başlamaları gerekmektedir. Konsolosluk işlemleri 1-3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Konsolosluk yoğunluğuna göre işlem süresi uzayabilir.

Meksika Vizesi İçin Önemli Notlar

  • Meksika Vizesi geçerliliği vize onaylandığı gün itibari ile 30 gündür.
  • Yolcunun giriş yaptığı tarih itibari ile 180 gün kalış hakkına sahiptir.
  • Vizenin sistem girişi yapıldığı gün itibari ile 1 iş günü sonunda olumlu olumsuz değerlendirilmesi sonuçlanacaktır.
  • 7 Gün 24 Saat başvuru yapabilirsiniz. Cumartesi ve Pazar alınan başvurular en erken Pazartesi günü işleme alınır.
  • Her gün meksika vizesi için başvuru yapabilirsiniz.
  • Cumartesi – Pazar günü yapılan başvurular Pazartesi günü işleme girer.
    Sadece bordo pasaportlara e – vize uygulanıyor. Yeşil ve diplomatik pasaportlar vizeden muaftır.

Formlar / Dilekçeler

Meksika Vizesi Başvuru Formu
Meksika Vizesi Başvuru Formu Örneği

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment