Çekya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Çekya Cumhuriyeti İşveren Vizesi

Çekya Cumhuriyeti’ne  ziyarette bulunacak işveren konumundaki vatandaşlarımızın Çek Cumhuriyeti Vizesi alabilmesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihlerinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.0 biometrik fotoğraf ( arka fon beyaz ve son 6 ay içerisinde çekilmiş)
  3. Otel, (Tüm rezervasyonlarda otelden konfirmasyon alınmalı ve otelin kasesi ile imzası yer almalıdır. Aracı şirketlerin imza ,kaşesi kabul edilmemektedir.Ayrıca her başvuru sahibinin adı ve soyadı otel rezervasyonunda mutlaka yazmalıdır!)
  4. uçak rezervasyonları (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve evli olan kişiler için mutlaka evlilik cüzdanı
  7. İkametgah adresi (E Devlet)
  8. Tam Tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  9. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar
  10. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte kalınan her gün için günlük 100 Euro  olacak şekilde toplam  tutar hesapta gösterilmelidir) Şirket sahibi Kredi kartı (ön yüzünün) fotokopisi ve kredi kartı hesap özeti de eklenmelidir.
  11. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (İngilizce Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  12. Konsolosluk ödemeleri peşin yapıldığından, Vize Ücretleri evraklar ile birlikte gönderilmelidir.
  13. İmza Sirküleri
  14. Vergi levhasının fotokopisi
  15. Orijinal Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık-Asıl)
  16. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  17. 4B Bağkur Prim Dökümü (ıslak imza ve kaşeli) Firma sahipleri için (e-Devlet)
  18. Emekli ise emekli maaşını gösterir belge (güncel banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)(ıslak imza kaşeli)

Çekya Vizesi ; İş Veren Vizesine Başvuracak Müşterilerimiz Seyahatlerini Ticari Maksat ile gerçekleştirecekler ise aşağıdaki evrakları Çekya Vizesi ne ek olarak hazırlamaları gerekmektedir.

  1. Davetiye(polis departmanından alınan resmi davetiye ve fotokopisi (POZVÁNÍ) (orijinali sunulmalıdır, davetiyede yer alan doğum tarihi, pasaport numarası, iş ve ev adresi gibi bilgiler muhakkak doğru yazılmış olmalıdır). Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa Çekya Cumhuriyeti’nde yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri

çekya vizesi bavurusu fotoğraf

Çalışanlar İçin Çekya Cumhuriyeti Vizesi

Çekya Cumhuriyeti’ne gidecek ve bir iş yerinde çalışan Türk vatandaşlarının Çekya Cumhuriyeti Vize başvurusunda bulundurması gereken evraklar.

  1. Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihlerinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.0 biometrik fotoğraf ( arka fon beyaz ve son 6 ay içerisinde çekilmiş)
  3. Otel, (Tüm rezervasyonlarda otelden konfirmasyon alınmalı ve otelin kasesi ile imzası yer almalıdır. Aracı şirketlerin imza ,kaşesi kabul edilmemektedir.Ayrıca her başvuru sahibinin adı ve soyadı otel rezervasyonunda mutlaka yazmalıdır!)
  4. uçak rezervasyonları (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve evli olan kişiler için mutlaka evlilik cüzdanı
  7. İkametgah adresi (E Devlet)
  8. Tam Tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir (e-Devlet)
  9. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar
  10. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte kalınan her gün için günlük 100 Euro  olacak şekilde toplam  tutar hesapta gösterilmelidir) Şirket sahibi Kredi kartı (ön yüzünün) fotokopisi ve kredi kartı hesap özeti de eklenmelidir.
  11. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (İngilizce Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  12. Davetiye( polis departmanından alınan resmi davetiye ve fotokopisi (POZVÁNÍ) (orijinali sunulmalıdır, davetiyede yer alan doğum tarihi, pasaport numarası, iş ve ev adresi gibi bilgiler muhakkak doğru yazılmış olmalıdır). Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  13. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  14. Varsa Çekya Cumhuriyeti’nde yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
  15. İmza Sirküleri
  16. Vergi levhasının fotokopisi
  17. Orijinal Faaliyet Belgesi (Max. 6 aylık-Asıl)
  18. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  19. Sigortalı işe giriş bildirgesi
  20. 4a Hizmet Dökümü Barkodlu (e-devlet) ve işe giriş bildirgesi
  21. Son 3 Ay Maaş Bordrosu ( kaşeli imzalı ) (İstanbul başvuruları için, ek olarak maaşınızın yattığı bankadan da imzalı ve kaşeli olarak son 3 aylık maaş hesabı sunmanız gerekmektedir.)

çekya vize bavurusu fotoğraf

Ev Hanımları için Çekya Cumhuriyeti Vizesi

Çekya’ya gidecek ev hanımlarının Çekya Cumhuriyeti Vize başvuruları için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihlerinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.0 biometrik fotoğraf ( arka fon beyaz ve son 6 ay içerisinde çekilmiş)
  3. Otel, (Tüm rezervasyonlarda otelden konfirmasyon alınmalı ve otelin kasesi ile imzası yer almalıdır. Aracı şirketlerin imza ,kaşesi kabul edilmemektedir.Ayrıca her başvuru sahibinin adı ve soyadı otel rezervasyonunda mutlaka yazmalıdır!)
  4. uçak rezervasyonları (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve evli olan kişiler için mutlaka evlilik cüzdanı
  7. İkametgah adresi (E Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tam Tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  9. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar
  10. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte kalınan her gün için günlük 100 Euro  olacak şekilde toplam  tutar hesapta gösterilmelidir) Şirket sahibi Kredi kartı (ön yüzünün) fotokopisi ve kredi kartı hesap özeti de eklenmelidir.
  11. Dilekçe ( Konsolosluğa Hitaben, İngilizce )
  12. Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar (ÇALIŞAN VE İŞVEREN KISMINDAKİ EVRAKLAR)
  13. Evli ise evlenme cüzdanı

çekya vize ücreti

ÇEKYA CUMHURİYETİ ÖĞRENCİ VİZESİ

Çekya Cumhuriyeti Öğrenci Vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihlerinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.0 biometrik fotoğraf ( arka fon beyaz ve son 6 ay içerisinde çekilmiş)
  3. Otel, (Tüm rezervasyonlarda otelden konfirmasyon alınmalı ve otelin kasesi ile imzası yer almalıdır. Aracı şirketlerin imza ,kaşesi kabul edilmemektedir.Ayrıca her başvuru sahibinin adı ve soyadı otel rezervasyonunda mutlaka yazmalıdır!)
  4. uçak rezervasyonları (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve evli olan kişiler için mutlaka evlilik cüzdanı
  7. İkametgah adresi (E Devlet)
  8. Tam Tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir (e-Devlet)
  9. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar
  10. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte kalınan her gün için günlük 100 Euro  olacak şekilde toplam  tutar hesapta gösterilmelidir)
  11. Antetli Kâğıda dilekçe (İngilizce Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir)
  12. Öğrenci Belgesi (E-Devletten alınmış ve kare kodlu olmak zorundadır.)
  13. Ankara başvurularında okuldan alınmış ıslak imzalı, kaşeli,güncel öğrenci belgesi istenmektedir.
  14. 12 yaşın altındaki çocuklar, başvuruları için Vfs Global ofislerine gelmek zorunda değildir. Ancak çocuğun evraklarına E- Devlet’ ten alınmış Nüfus Kayıt Örneği eklenmelidir. Bu evraktaki anne ve baba adının Muvafakatname’ deki isimlerle bire bir aynı olması gerekmektedir.
  15. Ve Ebeveynlerin durumuna göre gerekli evraklar (ÇALIŞAN VE İŞVEREN KISMINDAKİ EVRAKLAR)
  16. Anne ve Baba Gitmeyen ebeveyninden noter tasdikli orjinal muvafakatname eklenmelidir. (Istanbul başvuruları için, anne-baba ve çocuk beraber gidiyor ama aynı anda başvuru yapmıyorlarsa, yine noterden orjinal muvaffakatname alınmalıdır. Muvaffakatnamede; “Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğuna” diye belirtilmiş olup, seyahat edilecek ülkenin Çekya Cumhuriyeti olduğu mutlaka belirtilmelidir. Seyahat tarihlerinin ve vize türünün (single ya da multiple) de açıkça yazılmış olması gerekmektedir.)

çek cumhuriyeti vizesi

ÇEKYA CUMHURİYETİ EMEKLİ VİZESİ

Çekya Cumhuriyeti Emekli Vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihlerinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.0 biometrik fotoğraf ( arka fon beyaz ve son 6 ay içerisinde çekilmiş)
  3. Otel, (Tüm rezervasyonlarda otelden konfirmasyon alınmalı ve otelin kasesi ile imzası yer almalıdır. Aracı şirketlerin imza ,kaşesi kabul edilmemektedir.Ayrıca her başvuru sahibinin adı ve soyadı otel rezervasyonunda mutlaka yazmalıdır!)
  4. uçak rezervasyonları (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve evli olan kişiler için mutlaka evlilik cüzdanı
  7. İkametgah adresi (E Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tam Tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir (e-Devlet)
  9. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi gelir durumunu özetleyen evraklar
  10. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte kalınan her gün için günlük 100 Euro  olacak şekilde toplam  tutar hesapta gösterilmelidir)
  11. emekli maaşını gösterir belge (güncel banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)(ıslak imza kaşeli)
  12. Antetli Kağıda dilekçesi (İngilizce Uçuş  tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)

çekya vize bavurusu fotoğraf

Umuma Mahsus

umuma mahsus pasaport - bordo pasaport

VAR

Husisi Pasaport

yeşil pasaport nedir başvurusu nasıl yapılır

VİZE YOK

Hizmet Pasaportu

hizmet pasaportu - gri pasaport başvurusu

VİZE YOK

Diplomatik Pasaport

diplomatik pasaport nedir ?

VİZE YOK

Çekya Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır ?

Çekya Vizesi İşlemleri

Çekya’ya seyahat edecek yolcularımızın öncelikle Çekya Vizesi  için bizimle iletişime geçerek gerekli evraklar konusunda ve vize çıkış süresi hakkında bilgi almaları gerekmektedir. Tüm belgeleri eksiksiz temin ederek tarafımıza ulaştırmanız gerekmektedir. Eksiksiz gelen dosyalarda işlemler daha hızlı yapılır. Çekya Cumhuriyeti Konsolosluğu vermiş olduğunuz belgelere ek olarak evrak talep etme hakkına sahiptir.

çekya çek cumhuriyeti vizesi ücreti

Çekya Vizesi kaç günde çıkar ?

Çekya’ya seyahat edecek olan yolcularımızın seyahatlerinden en az 3 hafta önce işlemlere başlamaları gerekmektedir. Konsolosluk işlemleri 7-14 iş gününde sonuçlanmaktadır. Çekya Konsolosluğu yoğunluğuna göre işlem süresi uzayabilir.

Hangi pasaportlara vize gereklidir?

Umumi pasaportlara vize gereklidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, Avusturya ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Çekya Cumhuriyeti Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Çekya’ya seyahat edecek yolcularımızın Çekya Vizesi işlemlere başlamadan önce mutlaka  vizeyurdu.com‘un Uzman ekibiyle iletişime geçmeleri gerekmektedir. Çekya Başkonsolosluğu tatillere ve yoğunluğa göre pasaport çıkış sürelerini kendi inisiyatifinde süreyi uzatabilir. Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3.şahıslarla paylaşılmaz. Türk vatandaşları ve yabancı ülke vatandaşları kesinlikle Çekya’da vize uzatması yapılmamaktadır.

Çekya Cumhuriyeti Vizesi kaç günde çıkar?

Çekya Cumhuriyeti Vizesinin randevuları erken verilmediği için en az 1-2 ay öncesinden randevu talebinde bulunmak gerekiyor.

 

Çekya Cumhuriyeti Vizesi İçin Hangi Pasaportlara Vize Gereklidir?

Umumi pasaportlara vize gereklidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, Çek Cumhuriyeti ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

 

ÇEK CUMHURİYETİ VİZESİ İLE BAŞKA ÜLKELERE GİRİŞ YAPILIR MI ?

Çek Cumhuriyeti Vizesi ile Schengen ülkelerine giriş çıkış yapabilir.

Ancak çek vizesi ile diğer ülkelere giriş yaparken sınır kapılarındaki memurların inisiyatifine göre giriş yapılabilir. Buna mukabil birçok defa Schengen Vizesi almış ve Schengen ülkelerine giriş çıkış yapmış olanların sınır kapısından geçmesi daha kolay olacaktır.

 

ÇEK CUMHURİYETİ TRANSİT VİZE İSTİYOR MU?

Bir ülkeden başka bir ülkeye aktarmalı geçecek olan yolcuların kısa süreli Çek Cumhuriyeti’nde beklemelerinden dolayı Transit Vizeye ihtiyaç duymaktadırlar.

Yolcuların Uluslararası havalimanlarında Transit Vize uygulamasında kullandıkları pasaport türüne göre değişmektedir.

Çekya Cumhuriyeti’ne Transit vize alabilecek yolcular şu şekilde sıralanır.

Diplomatik pasaportu ve resmi (servis) pasaportu olanlar alabilirler

Norveç, İzlanda ve Avrupa birliği üyesi olan ülkelere aile Schengen vizesi veya uzun süreli vizesi mevcut kişiler ile beraber İngiltere, İrlanda ülkeleri vizesi olanlar transit vize alabilmektedir.

 

ÇEK CUMHURİYETİ KAPI VİZESİ:

Çek Cumhuriyeti’nin kapıda vize uygulaması yoktur.

 

ÇEK CUMHURİYETİ VİZESİ İÇİN RANDEVU NEREDEN ALINIR

Çek Cumhuriyeti Vizesi; Çek Cumhuriyeti İstanbul konsolosluğu, IDATA ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ankara konsolosluk bölümü tarafından yapılıyor. Şahsen veya vizeyurdu ile başvurunuzu sağlayabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ankara sadece Ankara ve yakın çevresinden vizeleri kabul etmektedir. Detaylı bilgi için vizeyurdu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

ÇEK CUMHURİYETİ VİZESİ UZUN SÜRELİ VİZE NASIL ALINIR?

Çek Cumhuriyeti ülkesinde uzun süreli vize talebinde bulunmak için Çek Cumhuriyeti’ne giriş yapıldıktan sonra 7 gün içinde Yabancılar Şube ofislerinden ya da yetkili mercilerden talep edebilirsiniz. Çek Cumhuriyeti vizesinin uzun alınabilmesi için çalışma izni ve oturum izni olmalıdır. Aile birleşimi veya Almanya’da okul okumak uzun süreli Çek Cumhuriyeti vizesini almanızı sağlayabiliyor.

Çek Cumhuriyeti ülkesi son zamanlarda en çok verdiği vize süresi 2 ay 6 ay ve 1 yıl şeklinde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Herhangi bir Schengen ülkesinin uzun süreli vize verilmesini sağlamak için başvurulan ülkeden alınan vize zamana riayet ederek o ülkeye giriş çıkış yapılarak uzun süreli vizenin alınmasına katkı sağlayacaktır.

Daha uzun vize almak isteyenler vizeyurdu vize danışmanlarımızın tecrübelerinden faydalanabilirler.

EN ERKEN ÇIKAN ÇEK CUMHURİYETİ VİZE TÜRÜ HANGİSİDİR?

 

Ticari turistik ve aile arkadaş ziyareti ile başvurulan tüm vizeler genellikle 7-14 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Çek Cumhuriyeti’ne ekspres vize yoktur.

HANGİ PASAPORTLARA ÇEK CUMHURİYETİ VİZESİ GEREKİYOR?

Umuma mahsus pasaportlar (Bordo) vizeye tabiidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaportlar 90 güne kadar vizeden muaftır.

 

YEŞİL PASAPORTA VİZE GEREKİYOR MU?

Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaportlar 90 güne kadar vizeden muaftır

Çek Cumhuriyeti Schengen Vizesi Hakkında Merak Edilenler

Çek Cumhuriyeti Schengen Vize Ücreti 120 Euro dur

Schengen vizesi için seyahatinize en az 90 gün kala başvuru yapılmalıdır.

Çek Cumhuriyeti’ yaSchengen vizesi alabilmek için seyahatinizden en az 15 iş günü öncesinden, en fazla 90 iş gün öncesinden başvuru yapmanız mümkündür.

Eğer seyahatinize uzun bir zaman dilimi var ise itiraz edip olumlu veya olumsuz sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. Yada yeniden başvuru yapıp tekrardan değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti ülkesinde itiraz etmek ve değerlendirilmeye alınması diğer Schengen ülkelerine göre daha aktif ve kolay olmaktadır.

Çek Cumhuriyeti Schengen vizesi için 30 bin Euro masrafı karşılayacak Seyahat sağlık sigortası şarttır.

Avrupa vatandaşları ve 6 yaşından küçük olan çocuklar muaftır.

  • Seyahatinizin Amacı nedir?
  • Neden ziyaret etmek istiyorsunuz?
  • Otel rezervasyonunuz var mı?
  • Satın alınmış otel rezervasyonunuz var mı?
  • Dönüş biletiniz var mı?
  • Masraflarınızı kim nasıl karşılayacak?
  • Neden bu ülkeyi tercih ettiniz?gibi mülakat soruları sorulmaktadır. Sorulara doğru ve vermiş oldunuz belgeleri destekleyecek nitelikte cevap vermeniz gereklidir.
  • vb. sorular sorulmaktadır.

Gerekli sağlık sigortası seyahat yapacağınız günleri kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası kalacağınıza güne göre fiyat farklılığı göstermektedir. Detaylı bilgi için 5349221910 nolu numarayı arayabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorulan

  • Çekya Vizesi kaç günde çıkar ?
  • Çekya Vizesi için gerekli evraklar
  • Çekya Vize ücreti
  • Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu
Summary
Review Date
Reviewed Item
Çekya Vize Başvurusu
Author Rating
51star1star1star1star1star

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 4 =

clear formPost comment