Fransa vizesi başvurularınız için  vize departmanımıza telefon yada e-mail ile ulaşarak başvurunuzu iletiniz. Uzman danışmanlarımız ihtiyacınız olan güncel evrak listesi ve Fransa vize ücreti hakkındaki teklifimizi e-posta yoluyla sizlere gönderecektir .Fransa vizesi nekadar?  Fransa vizesi kaç günde çıkar ,ve benzeri sorularınızın cevaplarını sayfamızda bulabilirsiniz.

Fransa Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Fransa İşveren Vizesi

Fransa’ya yolculuk yapacak işverenlerden talep edilen Fransa Vizesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet)
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet)
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Fransa’dan dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. İmza Sirküleri
  14. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  15. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  16. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  17. Bağkur Prim Dökümü (e-devlet)
  1. Davetiye(Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır)
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa Fransa’dan yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
vize fotoğraf

Fransa Çalışan Vizesi

Fransa’ya yolculuk yapacak çalışanlardan talep edilen Fransa Vizesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  4. Kimlik fotokopisi
  5. Evli olanlar evlenme cüzdan fotokopisi
  6. İkametgah adresi (e- Devlet)
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet)
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Davetiye
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kağıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe(Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. İmza Sirküleri
  14. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  15. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  16. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  17. Sigortalı işe giriş bildirgesi
  18. Son 3 Ay Maaş Bordrosu ( kaşeli imzalı )
  19. 4A Hizmet Dökümü Barkodlu (e devlet)

    TİCARİ
  1. Davetiye(Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa Fransa’dan yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
vize fotoğraf

Fransa Ev Hanımı Vizesi

Fransa Ev hanımı Vizesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet)
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet)
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Fransa’dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
vize fotoğraf

FRANSA ÖĞRENCİ VİZESİ

Fransa’ya yolculuk edecek öğrencilerden den talep edilen Fransa Öğrenci Vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat Sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet)
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet)
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Fransa’dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Öğrenci Belgesi
  13. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
  14. Muvafakatname (18 yaş Doldurulmamış çocuklar için anne ve babadan ) (orijinal)
  15. Dilekçe ( Konsolosluğa Hitaben, İngilizce-Tükçe )
  16. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
vize fotoğraf

EMEKLİLER İÇİN FRANSA VİZESİ

Emekli durumdaki vatandaşlarımızdan Fransa Vizesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet)
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet)
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Emekli maaşının alındığı bankadan –Postaneden hesap döküm (kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı )
  11. Fransa’dan belediye onaylı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  12. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  13. Antetli Kağıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
vize fotoğraf

Pasaport Türüne Göre Vize Tablosu

Umuma Mahsus ( Bordo ) Pasaport Sahipleri İçin  Vize İstiyor
Hususi Pasaport ( Yeşil ) Pasaport Sahipleri İçin  Vize İstenmiyor
Hizmet Pasaportu ( Gri ) Pasaport Sahipleri İçin  Vize İstenmiyor
Diplomatik Pasaport ( Sİyah ) Pasaport Sahipleri İçin  Vize İstenmiyor

Fransa Vizesi Nasıl Alınır ?

Fransa’ya seyahat edecek yolcularımızın öncelikle bizimle iletişime geçerek gerekli evraklar konusunda ve vize çıkış süresi hakkında bilgi almaları gerekmektedir. Tüm belgeleri eksiksiz temin ederek tarafımıza ulaştırmanız gerekmektedir. Eksiksiz gelen dosyalarda işlemler daha hızlı yapılır. Fransa Konsolosluğu vermiş olduğunuz belgelere ek olarak evrak talep etme hakkına sahiptir.lir.

Fransa Vizesi kaç günde çıkar ?

Fransa’ya seyahat edecek olan yolcularımızın seyahatlerinden en az 3 hafta önce işlemlere başlamaları gerekmektedir. Konsolosluk işlemleri 7-14 iş gününde sonuçlanmaktadır. Fransa Konsolosluğu yoğunluğuna göre işlem süresi uzayabilir.

Hangi pasaportlara vize gereklidir?

Umumi pasaportlara vize gereklidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, Fransa ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Fransa Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Fransa’ya seyahat edecek yolcularımızın işlemlere başlamadan önce mutlaka  vizeyurdu.com‘un Uzman ekibiyle iletişime geçmeleri gerekmektedir. Fransa Başkonsolosluğu tatillere ve yoğunluğa göre pasaport çıkış sürelerini kendi inisiyatifinde süreyi uzatabilir. Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3.şahıslarla paylaşılmaz. Türk vatandaşları ve yabancı ülke vatandaşları kesinlikle Avusturya’da vize uzatması yapılmamaktadır.

Fransa Vizesi kaç günde çıkar?

Fransa Vizesi olağan dışı koşullar gözetilmeksizin 7-14 iş günü içerisinde çıkmaktadır.

FransaVizesiİçin Hangi Pasaportlara Vize Gereklidir?

Umumi pasaportlara vize gereklidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, Fransa ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

FRANSA VİZESİ İLE BAŞKA ÜLKELERE GİRİŞ YAPILIR MI?

Fransa Vizesi ile Schengen ülkelerine giriş çıkış yapabilir. Ancak Fransa vizesi ile diğer ülkelere giriş yaparken sınır kapılarındaki memurların inisiyatifine göre giriş yapılabilir. Buna mukabil birçok defa Schengen vizesi almış ve Schengen ülkelerine giriş çıkış yapmış olanların sınır kapısından geçmesi daha kolay olacaktır.

FRANSA TRANSİT VİZE İSTİYOR MU?

Fransa havalimanından başka bir ülkeye geçecek olan yolcuların kısa süreli Fransa havalimanında beklemelerinden dolayı Transit Vizeye ihtiyaç duymaktadırlar.

Schengen ülkeleriyle anlaşmalı olan ülkelerde oturum izni olan kişiler 5 günü aşmamak kaydı ile TRANSİT VİZE almadan kalmaları mümkündür.

Resmi pasaport sahibi kişiler veya schengen ülkelerinden aldığınız yasal bir izin belgesi yok ise Fransa ülkesine transit vize almanız şarttır.

Not: Fransa transit vize ücreti ile normal schengen vize başvuru fiyatı ile aynıdır.

Fransa Kapı Vizesi:

Fransa ülkesi için kapı vize başvurusu bulunmamaktadır.

FRANSA VİZESİ UZUN SÜRELİ VİZE NASIL ALINIR?

Fransa ülkesi son zamanlarda en çok verdiği vize süresi 2 ay, 6 ay ve 1 yıl şeklinde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Herhangi bir Schengen ülkesinin uzun süreli vize verilmesini sağlamak için başvurulan ülkeden alınan vize zamana riayet ederek o ülkeye giriş çıkış yapılarak uzun süreli vizenin alınmasına katkı sağlayacaktır. Daha uzun vize almak isteyenler vizeyurdu vize danışmanlarımızın tecrübelerinden faydalanabilirler.

EN ERKEN ÇIKAN FRANSA VİZE TÜRÜ HANGİSİDİR ?

Ticari turistik ve aile arkadaş ziyareti ile başvurulan tüm vizeler genellikle 7-14 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Fransa’ya Ekspres Vize var mıdır?

Fransa’ya ekspres vize yoktur.

HANGİ PASAPORTLARA FRANSA VİZESİ GEREKİYOR?

Umuma mahsus pasaport(Bordo) sahipleri vizeye tabiidir.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport sahipleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

YEŞİL PASAPORTA VİZE GEREKİYOR MU?

Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport sahipleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

Fransa Schengen Vizesi İşlemleri

Avrupa’nın en cazip ülkelerinden biri olan Fransa’ya her yıl ülkemizden binlerce giriş yapılmaktadır. Fransa’ya giriş için gerekli olan Fransa vizesi alınması ise, vatandaşlarımızın çok zamanını alan bir işlemdir. Bazı detayların gözden kaçması sonrasında Fransa Vizesi başvurusu reddedilen pek çok kişiye rastlanılmaktadır. Vizeyurdu.com, Fransa Vize almanız konusunda uzman çalışma arkadaşları ile, bu karmaşık süreci kolaylaştırır ve gereksiz masraflar yapmanızın önüne geçer.

Fransa Schengen Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa vizesi için gerekli belgeler eksiksiz olarak tamamlandığında ve Fransa vize ücreti yatırıldığında, vize alma süresi azaltılabilmektedir. Ancak bazen gerekli belgelerin değişmesi bazen de Fransa vize başvurusu yapanların gözünden kaçan detaylar nedeniyle bu soruya net bir cevap vermek zorlaşır. Bu nedenle de her ülkeye ilişkin vize alma hususunda uzmanlaşmış olan yetkili acentemiz sizlere zaman kazandıracaktır.

Vizeyurdu.com sitemizi inceleyerek Fransa vizesi başvurusu yapmadan önce önünüzü net olarak görebilirsiniz. Vize alma sürecinizi kolaylaştırmak için de bizimle sadece bir telefon görüşmesi yaparak, sizin için çalışmamızı sağlayabilirsiniz.

Neden Vize Yurdu ?

Eğitim, turizm, sanat ve kültür açısından çok ilgi çekici bir ülke olan Fransa, sizler için hayal olmasın. Fransa vize işlemlerinizi biz yapalım, sizler Fransa hazırlıklarınıza yoğunlaşın. Kısa sürede çıkacak Fransa vizesi ile Fransa’nın keyfini sürmeye erkenden başlayın. Unutmayın, uzman ve işinin ehli vizeyurdu.com Fransa schengen vizesi işlemleriniz için size konfor, huzur, kolaylık ve hız vaat ediyor.

Fransa Schengen Vizesi Hakkında Merak Edilenler

Fransa Schengen Vize Ücreti 120 Euro dur

Schengen vizesi için seyahatinize en az 90 gün kala başvuru yapılmalıdır.

Fransa’ yaSchengen vizesi alabilmek için seyahatinizden en az 15 iş günü öncesinden, en fazla 90 iş gün öncesinden başvuru yapmanız mümkündür.

Eğer seyahatinize uzun bir zaman dilimi var ise itiraz edip olumlu veya olumsuz sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. Yada yeniden başvuru yapıp tekrardan değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Fransa ülkesinde itiraz etmek ve değerlendirilmeye alınması diğer Schengen ülkelerine göre daha aktif ve kolay olmaktadır.

Fransa Schengen vizesi için 30 bin Euro masrafı karşılayacak Seyahat sağlık sigortası şarttır.

Avrupa vatandaşları ve 6 yaşından küçük olan çocuklar muaftır.

  • Seyahatinizin Amacı nedir?
  • Neden ziyaret etmek istiyorsunuz?
  • Otel rezervasyonunuz var mı?
  • Satın alınmış otel rezervasyonunuz var mı?
  • Dönüş biletiniz var mı?
  • Masraflarınızı kim nasıl karşılayacak?
  • Neden bu ülkeyi tercih ettiniz?gibi mülakat soruları sorulmaktadır. Sorulara doğru ve vermiş oldunuz belgeleri destekleyecek nitelikte cevap vermeniz gereklidir.
  • vb. sorular sorulmaktadır.

Gerekli sağlık sigortası seyahat yapacağınız günleri kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası kalacağınıza güne göre fiyat farklılığı göstermektedir. Detaylı bilgi için 5349221910 nolu numarayı arayabilirsiniz.

Fransa Vize Reddi Nedenleri

Eksik yada yanlış seyahat belgeleri kaynaklı Fransa Vize reddi ; Vize başvurusunda ibraz edilen seyahat belgeleri güncel olmalıdırlar, orijinal olmalıdırlar ve  geçerlilikleri tarih itibari ile devam eder nitelikte olmalıdırlar. Konsolosluğa sunuların sunulan belgelerin eksik ye ya sahte olmaları gibi durumlarda ise vize başvurusu red ile sonuçlanır.

Fransız Konsolosluğuna  vize için başvuruda bulunan kişilerin, yapacakları seyahatin amacını ve seyahat ile ilgili şartları yerine getirdiğine dair belgeler sunmak ile yükümlüdür. Örneğin; kişi Fransa’ya Ailesini ziyaret amacı ile gidiyorsanız , Fransa’da oturan eden yakınınız ile ilgili evrakları sunmalıdır,

Vize başvurusu yapacak kişiye schengen ülkelerinden birinden giriş yasağı gelmiş ise, bu yasak diğer üye ülkeler içinde bağlayıcı olduğundan ötürü red cevabı verilmektedir.

Fransa vizesi alacak kişinin kazancını ve mal varlığını yasal yollardan kazandığını ve kendine yetebilecek güçte olduğunu gösteren belgelerin sunulmaması yada ikna edici bulunmaması durumunda red cevabı verilebilir.

Yasal Çerçeveler içinde Schengen ülkelerinden birinin yada birkaçının kamu sağlığını ve güvenliğini tehlikeye sokabilecek kişilerin vize başvuruları, vize reddi ile sonuçlanabilir.

6 aylık Schengen vizesinin 90 günlük konaklama hakkı vardır, şayet altı ay içinde bu hakkı kullanmış iseniz başvurunuz reddedilebilir.

Fransa seyahat sağlık sigortası vize başvuruları için şart koşmaktadır. Seyahat sağlık sigortası belgelerini ibraz etmeyenlerin vize başvuruları reddedilebilir.

Fransa vize başvurusu yapan kişinin , seyahattan sonra tekrar ülkesi,ne döneceğini kanıtlar nitelikte belgelerin verilmemesi durumunda vize reddedilebilir. Dönüş bileti , Medeni hal , iş durumu, mal varlıkları ( tapu) iş hayatı gibi belgeler verilmelidir. En sıkıntı verici maddelerden biridir.

Sık Sorulan Sorulan

  • Fransa Vizesi kaç günde çıkar ?
  • Fransa Vizesi için gerekli evraklar
  • Fransa Vizesi ücreti
  • Fransa konsolosluğu
  • Fransa Vizesi ne kadar ?

Formlar / Dilekçeler

Vize Başvuru Formu
Başvuru Formu Örneği

Summary
Review Date
Reviewed Item
Fransa Vizesi
Author Rating
51star1star1star1star1star

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 3 =

clear formPost comment