İsveç Vizesi İçin Gerekli Belgeler

İsveç İşveren Vizesi

İsveç’e  ziyarette bulunacak işveren konumundaki vatandaşlarımızın İsveç vizesi alabilmesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet)
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da skv.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi veya isveç kimlik fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe(Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. İmza Sirküleri
  14. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  15. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  16. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  17. Bağkur Prim Dökümü (e-devlet)

İsveç İş Veren Vizesine Başvuracak Müşterilerimiz Seyahatlerini Ticari Maksat ile gerçekleştirecekler ise aşağıdaki evrakları ek olarak hazırlamaları gerekmektedir.

  1. Davetiye(Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır)
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa İsveç’de yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri

isveç vize bavurusu fotoğrafı

İsveç Vizesi Fotoğrafı Ölçüleri

Çalışanlar İçin İsveç Vizesi

İsveç’e gidecek ve bir iş yerinde çalışan Türk vatandaşlarının İsveç‘e vize başvurusunda bulundurması gereken evraklar.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  4. Kimlik fotokopisi
  5. Evli olanlar evlenme cüzdan fotokopisi
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. İsveç’ten imzalı davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da skv.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
  12. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi veya isveç kimlik fotokopisi
  13. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe(Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  14. İmza Sirküleri
  15. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  16. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  17. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  18. Sigortalı işe giriş bildirgesi (e-devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  19. Son 3 Ay Maaş Bordrosu ( kaşeli imzalı )
  20. 4A Hizmet Dökümü Barkodlu (-e devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris

İsveç Çalışanlar Vizesine Başvuracak Müşterilerimiz Seyahatlerini Ticari Maksat ile gerçekleştirecekler ise aşağıdaki evrakları ek olarak hazırlamaları gerekmektedir.

  1. İsveç Vize Davetiyesi (Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır)
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa İsveç’de yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri

isveç vizesi

İsveç Vizesi Fotoğraf Ölçüsü

Ev Hanımları için İsveç Vizesi

İsveç’e gidecek ev hanımlarının İsveç vize başvuruları için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da skv.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi veya isveç kimlik fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)

isveç vizesi nekadar

İSVEÇ ÖĞRENCİ VİZESİ

İsveç öğrenci vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat Sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da skv.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi veya isveç kimlik fotokopisi
  12. Öğrenci Belgesi
  13. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
  14. Muvafakatname (18 yaş Doldurulmamış çocuklar için  anne ve babadan ) (orijinal)
  15. Dilekçe ( Konsolosluğa Hitaben, İngilizce-Tükçe )
  16. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)

isveç vizesi kaç günde çıkar

İSVEÇ EMEKLİ VİZESİ

İsveç emekli vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yok ise  (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Emekli maaşının alındığı bankadan –Postaneden hesap döküm (kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı )
  11. Personbevis – Bu belge, İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da skv.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.
  12. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi veya İsveç kimlik fotokopisi
  13. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe ( Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)

isveç vize ücreti

Umuma Mahsus

umuma mahsus pasaport - bordo pasaport

VAR

Husisi Pasaport

yeşil pasaport nedir başvurusu nasıl yapılır

VİZE YOK

Hizmet Pasaportu

hizmet pasaportu - gri pasaport başvurusu

VİZE YOK

Diplomatik Pasaport

diplomatik pasaport nedir ?

VİZE YOK

İsveç Vizesi Nasıl Alınır ?

İsveç Vizesi İşlemleri; 

İsveç’e seyahat edecek yolcularımızın öncelikle bizimle iletişime geçerek gerekli evraklar konusunda ve vize çıkış süresi hakkında bilgi almaları gerekmektedir. Tüm belgeleri eksiksiz temin ederek tarafımıza ulaştırmanız gerekmektedir. Eksiksiz gelen dosyalarda işlemler daha hızlı yapılır. Konsolosluk temin etmiş olduğunuz belgelere ek olarak evrak talep etme hakkına sahiptir.

isveç vizesi ücreti

İsveç vizesi kaç günde çıkar ?

İsveç’e seyahat edecek olan yolcularımızın seyahatlerinden en az 3 hafta önce işlemlere başlamaları gerekmektedir. Konsolosluk işlemleri 7-14 iş gününde sonuçlanmaktadır. Konsolosluk yoğunluğuna göre işlem süresi uzayabilir.

Hangi pasaportlara vize gereklidir?

Umumi pasaportlara vize gereklidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, İsveç ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İsveç Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

İsveç’e seyahat edecek yolcularımızın işlemlere başlamadan önce mutlaka vizeyurdu.com‘un Uzman ekibiyle  iletişime geçmeleri gerekmektedir. İsveç başkonsolosluğu tatillere ve yoğunluğa göre pasaport çıkış sürelerini kendi inisiyatifinde süreyi uzatabilir. Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3.şahıslarla paylaşılmaz. Türk vatandaşları aile arkadaş ziyaretlerinde aldıkları vizeyi İsveç emniyetinde 6’aya kadar uzata bilmektedirler.

İsveç Schengen Vizesi Hakkında Merak Edilenler

İsveç Schengen Vize Ücreti 120 Euro dur

Schengen vizesi için seyahatinize en az 90 gün kala başvuru yapılmalıdır.

İsveç’ yaSchengen vizesi alabilmek için seyahatinizden en az 15 iş günü öncesinden, en fazla 90 iş gün öncesinden başvuru yapmanız mümkündür.

Eğer seyahatinize uzun bir zaman dilimi var ise itiraz edip olumlu veya olumsuz sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. Yada yeniden başvuru yapıp tekrardan değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

İsveç ülkesinde itiraz etmek ve değerlendirilmeye alınması diğer Schengen ülkelerine göre daha aktif ve kolay olmaktadır.

İsveç Schengen vizesi için 30 bin Euro masrafı karşılayacak Seyahat sağlık sigortası şarttır.

Avrupa vatandaşları ve 6 yaşından küçük olan çocuklar muaftır.

  • Seyahatinizin Amacı nedir?
  • Neden ziyaret etmek istiyorsunuz?
  • Otel rezervasyonunuz var mı?
  • Satın alınmış otel rezervasyonunuz var mı?
  • Dönüş biletiniz var mı?
  • Masraflarınızı kim nasıl karşılayacak?
  • Neden bu ülkeyi tercih ettiniz?gibi mülakat soruları sorulmaktadır. Sorulara doğru ve vermiş oldunuz belgeleri destekleyecek nitelikte cevap vermeniz gereklidir.
  • vb. sorular sorulmaktadır.

Gerekli sağlık sigortası seyahat yapacağınız günleri kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası kalacağınıza güne göre fiyat farklılığı göstermektedir. Detaylı bilgi için 5349221910 nolu numarayı arayabilirsiniz.

isveç vizesi ücreti

Sık Sorulan Sorulan

  • İsveç vizesi kaç günde çıkar ?
  • İsveç vizesi için gerekli evraklar
  • İsveç vize ücreti
  • İsveç vize başvuru formu
  • İsveç konsolosluğu

Formlar / Dilekçeler

Başvuru Formu
Formu Örneği

Summary
Review Date
Reviewed Item
İsveç Vize Başvurusu
Author Rating
51star1star1star1star1star