Macaristan Vizesi Nasıl Alınır ?

Macaristan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, vizeden muaftır.
Macaristan’a seyahatiniz ile ilgili seyahat sağlık sigortası zorunludur. 0212 659 64 54 numaralı telefondan Seyahat sigortaları hakkında bilgi alabilirsiniz.
Macaristan Schengen vize sistemine üye bir Avrupa Birliği ülkesidir.

macaristan vizesi ücreti

Macaristan Vizesi kaç günde çıkar ?

Ortalama işlem süresi 7 iş günüdür.

Macaristan Vize Ücreti Ne kadar ?

Macaristan vize almak için schengen vizesi almak gereklidir ve macaristan vize ücreti 120 euro dur.

Macaristan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayri menkul tapu fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • İmza sirküleri
  • Seyahat Sağlık Sigortası ( Size bu konuda yardımcı olacağız.)
  • 2 resim arka fonu beyaz
  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
  • Ortalama işlem süresi 7 iş günüdür.
  • İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi
  • Son üç aylık bordro
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Seyahat Sağlık Sigortası ( Size bu konuda yardımcı olacağız.)
  • 2 resim arka fonu beyaz
  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
  • Ortalama işlem süresi 7 iş günüdür.
  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası ( Size bu konuda yardımcı olacağız.)
  • 2 resim arka fonu beyaz
  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
  • Ortalama işlem süresi 7 iş günüdür.
  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • Seyahat Sağlık Sigortası ( Size bu konuda yardımcı olacağız.)
  • 2 resim arka fonu beyaz
  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
  • Ortalama işlem süresi 7 iş günüdür.
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası ( Size bu konuda yardımcı olacağız.)
  • 2 resim arka fonu beyaz
  • En az 6 ay geçerli pasaport (pasaport mutlaka imzalı olmalı)
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından imzalanmalıdır.
  • Ortalama işlem süresi 7 iş günüdür.

Macaristan Schengen Vizesi Hakkında Merak Edilenler

Macaristan Schengen Vize Ücreti 120 Euro dur

Schengen vizesi için seyahatinize en az 90 gün kala başvuru yapılmalıdır.

Macaristan’ yaSchengen vizesi alabilmek için seyahatinizden en az 15 iş günü öncesinden, en fazla 90 iş gün öncesinden başvuru yapmanız mümkündür.

Eğer seyahatinize uzun bir zaman dilimi var ise itiraz edip olumlu veya olumsuz sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. Yada yeniden başvuru yapıp tekrardan değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Macaristan ülkesinde itiraz etmek ve değerlendirilmeye alınması diğer Schengen ülkelerine göre daha aktif ve kolay olmaktadır.

Macaristan Schengen vizesi için 30 bin Euro masrafı karşılayacak Seyahat sağlık sigortası şarttır.

Avrupa vatandaşları ve 6 yaşından küçük olan çocuklar muaftır.

  • Seyahatinizin Amacı nedir?
  • Neden ziyaret etmek istiyorsunuz?
  • Otel rezervasyonunuz var mı?
  • Satın alınmış otel rezervasyonunuz var mı?
  • Dönüş biletiniz var mı?
  • Masraflarınızı kim nasıl karşılayacak?
  • Neden bu ülkeyi tercih ettiniz?gibi mülakat soruları sorulmaktadır. Sorulara doğru ve vermiş oldunuz belgeleri destekleyecek nitelikte cevap vermeniz gereklidir.
  • vb. sorular sorulmaktadır.

Gerekli sağlık sigortası seyahat yapacağınız günleri kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası kalacağınıza güne göre fiyat farklılığı göstermektedir. Detaylı bilgi için 5349221910 nolu numarayı arayabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorulan

  • Macaristan Vizesikaç günde çıkar ?

  • Macaristan Vizesi için gerekli evraklar

  • Macaristan Vize ücreti

  • Macaristan Vizesi başvuru formu

  • Macaristan konsolosluğu

  • Macaristan Vizesi nekadar ?

Formlar / Dilekçeler

Macaristan Vizesi Başvuru Formu
Macaristan Vizesi Başvuru Formu Örneği