norveç vizesi ücreti

Norveç Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Emekliler için Norveç Vizesi

Norvece yolculuk edecek emekliler den talep edilen norveç vize başvurusu için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezaervasyonları yok ise (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) Asıl olması gerekmektedir
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) Asıl olması gerekmektedir
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Emekli maaşının alındığı bankadan –Postaneden hesap döküm (kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı )
  11. Norveç’ten İngilizce davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  12. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  13. Norveç’ teki aile-arkadaş davet eden kişi tüm masrafları karşılayacak ise Norveç polisinin onayladığı (kaşelediği ) Norveç hükümetine ait olan davetiye olması şarttır. Bu belgenin adı UDI (Utlendingsdirektoratet Norwegıan directorate of Immigration )’dir. UDI belgenizin Norveç’ten davet eden kişi ve kurumun imzası ve polis tarafından kaşeli ve onaylı olması gerekmektedir.
  14. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce
    (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)

norveç vizeis fotoğraf ölçüsü

Norveç Vizesi Fotoğraf Ölçüsü

Norveç Öğrenci Vizesi

Norvece eğitim maksatlı gidecek öğrenciler için Norvec Öğrenci Vizesi için gerekli evraklarlistesi

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat Sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) Asıl olması gerekmektedir
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Norveç’ten İngilizce davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Norveç’ teki aile-arkadaş davet eden kişi tüm masrafları karşılayacak ise Norveç polisinin onayladığı (kaşelediği ) Norveç hükümetine ait olan davetiye olması şarttır. Bu belgenin adı UDI (Utlendingsdirektoratet Norwegıan directorate of Immigration )’dir. UDI belgenizin Norveç’ten davet eden kişi ve kurumun imzası ve polis tarafından kaşeli ve onaylı olması gerekmektedir.
  13. Öğrenci Belgesi
  14. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
  15. Muvafakatname (18 yaş Doldurulmamış çocuklar için anne ve babadan ) (orijinal)(İngilizce çevirisi olması şarttır)
  16. Dilekçe ( Konsolosluğa Hitaben, İngilizce)
  17. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)

norveç vizeis fotoğraf ölçüsü

Norveç Vizesi Fotoğraf Ölçüsü

Çalışanlar için Norveç Vizesi

Bordrolu Çalışanlar dan Norveç vizesi için istenen evraklar

  • Pasaportun aslı : 3 ay geçerliliği olmalıdır
  • 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş)
  • Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  • Kimlik fotokopisi
  • Evli olanlar evlenme cüzdan fotokopisi
  • İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. Asıl olması gerekmektedir
  • Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar
  • Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  • Norveç’tenİngilizcedavetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  • Norveç’ teki aile-arkadaş davet eden kişi tüm masrafları karşılayacak ise Norveç polisinin onayladığı (kaşelediği ) Norveç hükümetine ait olan davetiye olması şarttır.Bu belgenin adı UDI (UtlendingsdirektoratetNorwegıandirectorate of Immigration )’dir.
  • UDI belgenizin Norveç’ten davet eden kişi ve kurumun imzası ve polis tarafından kaşeli ve onaylı olması gerekmektedir.
  • Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  • Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce
    (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  • İmza Sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi (e-devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  • Son 3 Ay Maaş Bordrosu ( kaşeli imzalı )
  • 4A Hizmet Dökümü Barkodlu (-e devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris

TİCARİ

  • Davetiye İngilizce ve firmanın antetli kağıdına yazılması gerekmektedir.
  • Ticari ziyaretlerde davet eden kişi tüm masrafları karşılayacak ise Norveç polisinin onayladığı (kaşelediği ) Norveç hükümetine ait olan davetiye olması şarttır.Bu belgenin adı UDI (UtlendingsdirektoratetNorwegıandirectorate of Immigration )’dir. UDI belgenizin Norveç’ten davet eden kişi ve kurumun imzası ve polis tarafından kaşeli ve onaylı olması gerekmektedir.
  • Fuar ziyaretleri için fuar bileti

norveç vizeis fotoğraf ölçüsü

Norveç Vizesi Fotoğraf Ölçüsü

İşverenler için Norveç Vizesi

 

  1. Başvuru Forumu (Bizden talep edebilirsiniz)
  2. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  3. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  4. Kimlik fotokopisi
  5. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)Seya
  6. hat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  7. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  9. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  10. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeliNorveç’ten İngilizce davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Norveç’ teki aile-arkadaş davet eden kişi tüm masrafları karşılayacak ise Norveç polisinin onayladığı (kaşelediği ) Norveç hükümetine ait olan davetiye olması şarttır. Bu belgenin adı UDI (Utlendingsdirektoratet Norwegıan directorate of Immigration )’dir. UDI belgenizin Norveç’ten davet eden kişi ve kurumun imzası ve polis tarafından kaşeli ve onaylı olması gerekmektedir.
  13. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce
    (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  14. İmza Sirküleri
  15. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  16. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  17. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  18. BağKur Prim Dökümü (e-devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/

 

TİCARİ

  • Davetiye İngilizce ve firmanın antetli kağıdına yazılması gerekmektedir.
  • Ticari ziyaretlerde davet eden kişi tüm masrafları karşılayacak ise Norveç polisinin onayladığı (kaşelediği ) Norveç hükümetine ait olan davetiye olması şarttır. Bu belgenin adı UDI (Utlendingsdirektoratet Norwegıan directorate of Immigration )’dir. UDI belgenizin Norveç’ten davet eden kişi ve kurumun imzası ve polis tarafından kaşeli ve onaylı olması gerekmektedir.
  • Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  • Varsa Norvece yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
  • geçerli pasaport + Fotokopileri
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf
  • Otel, Uçak rezervasyonları (Size bu konuda yardımcı olabiliriz, Lütfen Danışınız)
  • Banka Hesap Hareketi (son 3 aylık ve bakiyeli imza sirkülü)
  • Maaşının yatırıldığı banka hareketi (son 3 aylık kaşeli imzalı)
  • Emeklilik Belgesi (e-Devlet)
  • Dilekçe İngilizce (Gidiş amacı gidiş tarihi belirtilmelidir)

norveç vizeis fotoğraf ölçüsü

Norveç Vizesi Fotoğraf Ölçüleri

Ev Hanımları için Norveç Vizesi

 

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e-Devlet) Asıl olması gerekmektedir
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Norveç’ten İngilizce davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Norveç’ teki aile-arkadaş davet eden kişi tüm masrafları karşılayacak ise Norveç polisinin onayladığı (kaşelediği ) Norveç hükümetine ait olan davetiye olması şarttır. Bu belgenin adı UDI (Utlendingsdirektoratet Norwegıan directorate of Immigration )’dir. UDI belgenizin Norveç’ten davet eden kişi ve kurumun imzası ve polis tarafından kaşeli ve onaylı olması gerekmektedir.
  13. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce
    (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  14. Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)

norveç vizeis fotoğraf ölçüsü

Norveç Vizesi Fotoğraf Ölçüsü

Umuma Mahsus

umuma mahsus pasaport - bordo pasaport

VAR

Husisi Pasaport

yeşil pasaport nedir başvurusu nasıl yapılır

VİZE YOK

Hizmet Pasaportu

hizmet pasaportu - gri pasaport başvurusu

VİZE YOK

Diplomatik Pasaport

diplomatik pasaport nedir ?

VİZE YOK

Norveç Vizesi Nasıl Alınır ?

Norveç: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Norveç’e seyahat edecek olan yolcularımızın Seyahat sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Sigorta işlemleri ile ilgili olarak 0212 659 64 54 ten bilgi alabilirsiniz.

Norveç Vizesi ücreti

Norveç Vizesi kaç günde çıkar ?

Norveç vizesi kaç günde çıkar sorusu en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. Norveç konsolosluğu nun yoğunluğuna göre yaklaşık olarak 10-12 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Norveç Vizesi İşlemleri (infografik)

Norveç Schengen Vizesi Hakkında Merak Edilenler

Norveç Schengen Vize Ücreti 120 Euro dur

Schengen vizesi için seyahatinize en az 90 gün kala başvuru yapılmalıdır.

Norveç’ yaSchengen vizesi alabilmek için seyahatinizden en az 15 iş günü öncesinden, en fazla 90 iş gün öncesinden başvuru yapmanız mümkündür.

Eğer seyahatinize uzun bir zaman dilimi var ise itiraz edip olumlu veya olumsuz sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. Yada yeniden başvuru yapıp tekrardan değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Norveç ülkesinde itiraz etmek ve değerlendirilmeye alınması diğer Schengen ülkelerine göre daha aktif ve kolay olmaktadır.

Norveç Schengen vizesi için 30 bin Euro masrafı karşılayacak Seyahat sağlık sigortası şarttır.

Avrupa vatandaşları ve 6 yaşından küçük olan çocuklar muaftır.

  • Seyahatinizin Amacı nedir?
  • Neden ziyaret etmek istiyorsunuz?
  • Otel rezervasyonunuz var mı?
  • Satın alınmış otel rezervasyonunuz var mı?
  • Dönüş biletiniz var mı?
  • Masraflarınızı kim nasıl karşılayacak?
  • Neden bu ülkeyi tercih ettiniz?gibi mülakat soruları sorulmaktadır. Sorulara doğru ve vermiş oldunuz belgeleri destekleyecek nitelikte cevap vermeniz gereklidir.
  • vb. sorular sorulmaktadır.

Gerekli sağlık sigortası seyahat yapacağınız günleri kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası kalacağınıza güne göre fiyat farklılığı göstermektedir. Detaylı bilgi için 5349221910 nolu numarayı arayabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorulan

  • Norveç Vizesikaç günde çıkar ?

  • Norveç Vizesi için gerekli evraklar

  • Norveç Vize ücreti

  • Norveç Vizesi başvuru formu

  • Norveç konsolosluğu

  • Norveç Vizesi nekadar ?

Formlar / Dilekçeler

Norveç Vizesi Başvuru Formu
Norveç Vizesi Başvuru Formu Örneği