portekiz vizesi icin gerekli evraklar

Portekiz Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Portekiz İşveren Vizesi

Portekiz’e ziyarette bulunacak işveren konumundaki vatandaşlarımızın Portekiz vizesi alabilmesi için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi randevudan 1 hafta önce alınmış olması gerekmektedir. (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Davetiye Adı-soyadı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe(Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. İmza Sirküleri
  14. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  15. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  16. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  17. BağKur Prim Dökümü (e-devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/

Portekizİş Veren Vizesine Başvuracak Müşterilerimiz Seyahatlerini Ticari Maksat ile gerçekleştirecekler ise aşağıdaki evrakları ek olarak hazırlamaları gerekmektedir.

  1. Davetiye(Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır)
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa Portekiz’de yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
portekiz vize işlemleri

Çalışanlar İçin Portekiz Vizesi

Portekiz’e  gidecek ve bir iş yerinde çalışan Türk vatandaşlarının Portekiz‘e vize başvurusunda bulundurması gereken evraklar.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  4. Kimlik fotokopisi
  5. Evli olanlar evlenme cüzdan fotokopisi
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar
  9. Banka Hesap hareketi randevudan 1 hafta önce alınmış olması gerekmektedir. (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Davetiye Adı-soyadı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır  (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe(Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. İmza Sirküleri
  14. Vergi levhasının fotokopisi ( 2017 işli )
  15. Orijinal Faaliyet Belgesi (6 aylık-Asıl)
  16. Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  17. Sigortalı işe giriş bildirgesi (e-devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  18. Son 3 Ay Maaş Bordrosu ( kaşeli imzalı )
  19. 4A Hizmet Dökümü Barkodlu (-e devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris

Portekiz Çalışanlar Vizesine Başvuracak Müşterilerimiz Seyahatlerini Ticari Maksat ile gerçekleştirecekler ise aşağıdaki evrakları ek olarak hazırlamaları gerekmektedir.

  1. Portekiz Vize Davetiyesi (Davet eden firmanın adı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır)
  2. Fuar ziyaretleri için fuar bileti
  3. Varsa Portekiz’de yapılan İthalat – İhracatlara ait beyannamelerinin fotokopileri
portekiz vize işlemleri

Ev Hanımları için Portekiz Vizesi

Portekiz’e  gidecek ev hanımlarının Portekiz vize başvuruları için gerekli belgeler

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi randevudan 1 hafta önce alınmış olması gerekmektedir.  (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Davetiye Adı-soyadı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe (Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
  13. Eşinin ya da ailesinin durumuna göre gerekli evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
portekiz vize işlemleri

PORTEKİZ ÖĞRENCİ VİZESİ

Portekizöğrenci vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yoksa (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat Sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi randevudan 1 hafta önce alınmış olması gerekmektedir.  (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Davetiye Adı-soyadı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  11. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  12. Öğrenci Belgesi
  13. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
  14. Muvafakatname (18 yaş Doldurulmamış çocuklar için  anne ve babadan ) (orijinal)
  15. Dilekçe ( Konsolosluğa Hitaben, İngilizce-Tükçe )
  16. Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
portekiz vize işlemleri

PORTEKİZ EMEKLİ VİZESİ

Portekizemekli vizesi için gerekli belgeler.

  1. Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  2. 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Otel, uçak rezervasyonları yok ise  (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  5. Seyahat sağlık sigortası (Bizim tarafımızdan yaptırılacaktır)
  6. İkametgah adresi (e- Devlet) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  7. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.  (e-Devlet)  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris
  8. Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi  durumunuzu gösteren evraklar  (var ise)
  9. Banka Hesap hareketi randevudan 1 hafta önce alınmış olması gerekmektedir. (Son 3 ay  kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  10. Emekli maaşının alındığı bankadan –Postaneden hesap döküm (kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı )
  11. Davetiye Adı-soyadı , eksiksiz adresi ,mail adresi ve numarası mutlaka olmalıdır (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  12. Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  13. Antetli Kâğıda Şirket dilekçesi (Uçuş tarihlerini– Pozisyonunu ve hangi amaçla gidildiğini mutlaka belirtmelidir) İngilizce-Türkçe ( Vize tarihi dilekçede belirtilen tarihte başlatıldığından yazılacak tarihlere dikkat edilmesi gerekir)
portekiz vize işlemleri

Umuma Mahsus

umuma mahsus pasaport - bordo pasaport

VAR

Husisi Pasaport

yeşil pasaport nedir başvurusu nasıl yapılır

VİZE YOK

Hizmet Pasaportu

hizmet pasaportu - gri pasaport başvurusu

VİZE YOK

Diplomatik Pasaport

diplomatik pasaport nedir ?

VİZE YOK

Portekiz Vizesi Nasıl Alınır ?

Portekiz Vizesi İşlemleri; Portekiz Konsolosluğunun yetkilendirdiği İDATA üzerinden gerçekleştirilir. 

İlk adım olarak, İDATA web sitesinde online olarak randevu günü tayin edilir ve ranvevunun alındığın günde evraklar İDATA’ya teslim edilir. Bu yolla Portekiz Vize süreci başlar. Vize işlemleri olumlu ya da olumsuz sonuçlandığında acentemiz İDATA’dan pasaportu sizin adınıza teslim alacaktır.  

Portekiz Vizesi

Portekiz vizesi kaç günde çıkar ?

Portekiz Vizesi olağan dışı koşullar gözetilmeksizin 9-15 iş günü içerisinde çıkmaktadır.

Hangi pasaportlara vize gereklidir?

Umumi pasaportlara vize gereklidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, Portekiz ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Formlar / Dilekçeler

Portekiz Vizesi Başvuru Formu
Portekiz Vizesi Başvuru Formu Örneği

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − eight =

clear formPost comment