izlan vizesi için gerekli evraklar

İzlanda Vizesi İçin Gerekli Belgeler

İzlanda İşveren Vizesi

İzlanda’ya ziyarette bulunacak işveren konumundaki vatandaşlarımızın İzlanda Vizesi alabilmesi için gerekli belgeler

  1. Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, İzlanda konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  2. Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  3. Vergi Levhasının Fotokopisi
  4. İmza Sirküleri Fotokopisi
  5. Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  6. Hesap Cüzdan Fotokopisi
  7. Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  8. Kredi Kartları Fotokopisi
  9. Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  10. Ticari Seyahatleriniz İçin İzlanda daki Firmadan Davetiye
    ( İzlanda dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse İzlanda konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  11. 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  12. pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  13. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Çalışanlar İçin İzlanda Vizesi

İzlanda’ya gidecek ve bir iş yerinde çalışan Türk vatandaşlarının İzlanda’ya vize başvurusunda bulundurması gereken evraklar.

  1. Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, İzlanda Konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  2. Şirketin imza sirküleri
  3. Vergi levhasının fotokopisi
  4. Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  5. Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  6. Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  7. 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  8. Son üç aylık bordro fotokopisi
  9. Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  10. Gayrimenkul tapu fotokopisi
  11. Kredi kartları fotokopisi
  12. Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  13. Ticari Seyahatleriniz İçin İzlanda’daki Firmadan Davetiye ( İzlanda dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse İzlanda konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
  14. 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  15. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  16. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımları için İzlanda Vizesi

İzlanda’ya gidecek ev hanımlarının İzlanda Vize başvuruları için gerekli belgeler

  1. İzlanda Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  2. Gayrimenkul tapu fotokopisi
  3. Hesap cüzdan fotokopisi
  4. Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  5. 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  6. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  7. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  8. Eşinin geçerli yada eski İzlanda Vizesi varsa fotokopileri

İZLANDA ÖĞRENCİ VİZESİ

İzlanda öğrenci vizesi için gerekli belgeler.

  1. İzlanda Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  2. Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  3. 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan İzlanda ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
    Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  4. 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  5. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  6. seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  7. Anne veya Babanın geçerli yada eski İzlanda vize si varsa fotokopileri

İZLANDA EMEKLİ VİZESİ

İzlanda emekli vizesi için gerekli belgeler.

  1. İzlanda Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  2. Emekli cüzdanı fotokopisi
  3. Sağlık karnesi fotokopisi
  4. Gayrimenkul tapu fotokopisi
  5. Banka cüzdan fotokopisi
  6. 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  7. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  8. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

İzlanda Vizesi Nasıl Alınır ?

İzlanda Vizesi İşlemleri; 

İzlanda’ya seyahat edecek yolcularımızın öncelikle bizimle iletişime geçerek gerekli evraklar konusunda ve vize çıkış süresi hakkında bilgi almaları gerekmektedir. Tüm belgeleri eksiksiz temin ederek tarafımıza ulaştırmanız gerekmektedir. Eksiksiz gelen dosyalarda işlemler daha hızlı yapılır. Konsolosluk temin etmiş olduğunuz belgelere ek olarak evrak talep etme hakkına sahiptir.

izlanda vizesi ücreti

İzlanda Vizesi kaç günde çıkar ?

İzlanda’ya seyahat edecek olan yolcularımızın seyahatlerinden en az 3 hafta önce işlemlere başlamaları gerekmektedir. Konsolosluk işlemleri 7-14 iş gününde sonuçlanmaktadır. Konsolosluk yoğunluğuna göre işlem süresi uzayabilir.

Hangi pasaportlara vize gereklidir?

Umumi pasaportlara vize gereklidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, İzlanda ülkesine yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İzlanda Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

İzlanda’ya seyahat edecek yolcularımızın işlemlere başlamadan önce mutlaka vizeyurdu.com‘un Uzman ekibiyle iletişime geçmeleri gerekmektedir. İzlanda başkonsolosluğu tatillere ve yoğunluğa göre pasaport çıkış sürelerini kendi inisiyatifinde süreyi uzatabilir. Kişisel bilgileriniz kesinlikle 3.şahıslarla paylaşılmaz. Türk vatandaşları aile arkadaş ziyaretlerinde aldıkları vizeyi İzlanda emniyetinde 6’aya kadar uzata bilmektedirler.

İzlanda Schengen Vizesi Hakkında Merak Edilenler

İzlanda Schengen Vize Ücreti 120 Euro dur

Schengen vizesi için seyahatinize en az 90 gün kala başvuru yapılmalıdır.

İzlanda’ yaSchengen vizesi alabilmek için seyahatinizden en az 15 iş günü öncesinden, en fazla 90 iş gün öncesinden başvuru yapmanız mümkündür.

Eğer seyahatinize uzun bir zaman dilimi var ise itiraz edip olumlu veya olumsuz sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. Yada yeniden başvuru yapıp tekrardan değerlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

İzlanda ülkesinde itiraz etmek ve değerlendirilmeye alınması diğer Schengen ülkelerine göre daha aktif ve kolay olmaktadır.

İzlanda Schengen vizesi için 30 bin Euro masrafı karşılayacak Seyahat sağlık sigortası şarttır.

Avrupa vatandaşları ve 6 yaşından küçük olan çocuklar muaftır.

  • Seyahatinizin Amacı nedir?
  • Neden ziyaret etmek istiyorsunuz?
  • Otel rezervasyonunuz var mı?
  • Satın alınmış otel rezervasyonunuz var mı?
  • Dönüş biletiniz var mı?
  • Masraflarınızı kim nasıl karşılayacak?
  • Neden bu ülkeyi tercih ettiniz?gibi mülakat soruları sorulmaktadır. Sorulara doğru ve vermiş oldunuz belgeleri destekleyecek nitelikte cevap vermeniz gereklidir.
  • vb. sorular sorulmaktadır.

Gerekli sağlık sigortası seyahat yapacağınız günleri kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası kalacağınıza güne göre fiyat farklılığı göstermektedir. Detaylı bilgi için 5349221910 nolu numarayı arayabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorulan

  • İzlanda Vizesi kaç günde çıkar ?

  • İzlanda Vizesi için gerekli evraklar

  • İzlanda Vizesi ücreti

  • İzlanda Vizesi başvuru formu

  • İzlanda  konsolosluğu

  • İzlanda Vizesi ne kadar ?

Formlar / Dilekçeler

İzlanda Vizesi Başvuru Formu

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + thirteen =

clear formPost comment